O Jeff Goldblum o loʻo feagai ma le malosi o faʻasalalauga faʻasalalau i faʻamatalaga faʻa-Islam i luga o le "RuPaul Drag Race"

Na fesiligia e Jeff Goldbrunn ia Islama o le "anti-gay" ma le "anti-female" i le vaega o le "RuPaul Drag Show" i le po o le Aso Faraile, ma sa faitioina i luga o faasalalauga lautele.
Na faitioina Jeff Goldblum i luga o ala o faasalalauga faaleagafesootai ona o le fesili pe o Islama o se “anti-gay” ma “anti-fafine” i le RuPaul's Drag Race i le po o le Aso Faraile.
Na faia le faʻamatalaga ina ua maeʻa le masiofo e toʻafitu o totoe i luga o le faʻaaliga (lea ua i ai nei i le vaitau 12) i se faʻaaliga faʻalotonuu e faʻatatau i le autu o lenei vaiaso "Fetu ma Stripes". O nei tauvaga e aofia ai Jackie Cox (o lona igoa e le toso o Darius Rose) , o lē na ofuina se ofu talaloa lanu mumu ma se ufiulu lanumoana uliuli na teuteuina i fetu siliva e 50.
"E mafai ona avea oe ma Sasaʻe Tutotonu, e mafai ona avea oe ma Muslim, e mafai lava ona avea oe ma Amerika," o le tala lea a Cox, o se Iranian-Kanata, i le leo.
O Goldbloom, o lē sa avea o se faamasino malo i le faaaliga, sa fesili ia Cox ina ua uma ona savali i le malae vaalele, “E i ai ni ou talitonuga faalelotu?”
“E leai,” o le tali atu lea a Cox.” O le mea moni, o lenei ofu o loo faailoa moni mai ai le tāua o le vaaia o loo manaʻomia e lotu laiti i lenei atunuu.”
Sa faaauau pea ona fesiligia e le tagata fai pese ia Cox e uiga i Islama ma pe faapefea ona faia e le faatuatuaga tagata LGBTQ: "O i ai ni mea tetee i tamaitai ma tamaitai i totonu o lenei lotu?Pe fa'afaigata ai ea le fa'afitauli?Na ona ou aumaia lava ma mafaufau leotele, masalo e valea.”
O faʻamatalaga a Goldblum na vave faitioina i luga o faʻasalalauga lautele.Na taʻua e le au faʻaoga o Islama e le na o le pau lea o le lotu na faʻailoga tagata faʻasolopito e faasaga i tamaitai ma le LGBTQ community.O nisi o tagata faʻaoga na faʻaalia foi o le po o le Aso Tofi na faailogaina ai le amataga o Ramadan, le masina paia o le anapogi faʻalelotu.
O le fesili a le tagata fai pese na tatalaina ai se talanoaga anoa e uiga i Islama, aemaise lava o lona togafitia o le LGBTQ community, ma le auala e uia ai e tagata o se vaega o le aganuu e pei o Cox. Atonu na maua e RuPaul le maaleale o le talanoaga.Na ia faailoa mai e faapea “e mafai ona faapea o le tosoina e luluina ai pea le laau.”
“E tele tulaga eseese o lenei folasaga.Afai o le mea lea e fai, o le tulaga lea e fai ai,” o le faʻaopoopo mai lea a le talimalo.
I loimata i luga o le auala, na faasoa atu ai Cox e faapea "o se mataupu faigata lenei" ma o ia "e i ai ona lava masalosaloga e uiga i le auala e faia ai e Sasaʻe Tutotonu tagata LGBT."
“I le taimi lava e tasi, o aʻu o se tasi o i latou,” o le tala lea a Cox.
E tusa ai ma se suʻesuʻega talu ai nei a le Institute of Public Religion, e ui o tu ma aga masani ma faitauga masani o tusitusiga paia a Islama e mafai ona faʻamalosia ai le lua faʻafeusuaiga o le itupa ma le faʻafeusuaiga, e sili atu ma le afa (52%) o Amerika Mosalemi e ioe e faapea "e tatau i sosaiete ona faʻamaonia Gay. .”
Na faʻaauau pea ona talanoa Cox e uiga i le aʻafiaga patino o le faʻasaina o femalagaaiga a Amerika i le ulufale atu i atunuu Mosalemi uma. O le faʻasaina e faʻasaina ai tagata malaga mai Libya, Korea i Matu, Somalia, Suria, Venesuela ma Yemen, ma le atunuu o Cox o Iran.
Faafetai mo lou lototele, @JackieCoxNYC-matou te fiafia ua e i ai iinei.#DragRace pic.twitter.com/aVCFXNKHHx
Mo Cox, na ia faailoa mai le auala na taofia ai e le uso o lona tinā mai le sau i le Iunaite Setete e fesoasoani i le tausiaina o le tinā o Cox.” Ina ua tupu le faasāsā a Muslim, na matuā faaleagaina ai le tele o loʻu talitonuga i lenei atunuu.Na matua afaina ai lo’u aiga.Sa matua sese lava ia te au,” o le tala lea a Cox i luga o le auala.
"E tatau ona ou faʻaali atu i le US e mafai ona avea oe ma LGBT ma se tasi mai Sasaʻe Tutotonu.O le ai ai ni mea lavelave i tafatafa o iinei.E le afaina.Ae ua ou iinei.E tatau ona ou nofo i Amerika e pei o isi tagata uma.”


Taimi meli: Tes-23-2021